Na hrade Modrý Kameň bude súťaž vo varení poľovníckeho guláša

05.09.2013 Veľký Krtíš


Modrý Kameň (TASR) - Na Slovensku jedinečná súťaž vo varení poľovníckeho guláša bude aj tento rok súčasťou Poľovníckych dní na hrade v Modrom Kameni. Podujatie sa uskutoční v sobotu, 7. septembra. Ako informuje webová stránka tamojšieho múzea, do súťaže sa tento rok zapojí 17 poľovníckych združení a spolkov.

Podujatie začína o 10:00 hod. slávnostnou Hubertovou Sv. Omšou na nádvorí hradu. Po nej nasleduje súťaž vo varená poľovníckeho guľáša.

Na programe však budú aj ukážky z kynológie, módna prehliadka, návštevníci si môžu vyskúšať poľovnícke oblečenie, ale aj posedy a iné vybavenie poľovníkov. Uskutoční sa tiež súťaž v ručnom pílení dreva a súťaž v streľbe vzduchovky. Deti môžu súťažiť v tvorivých dielňach s témou Poľovníctvo očami detí a môžu sa uchádzať aj o pasovanie do poľovníckeho cechu samotným grófom Balašom. Novinkou tohto ročníka bude aj výstava zhodov poľovníckych trofejí.

Podujatie oživí vystúpenie rockovej skupiny The Shed z Veľkého Krtíša. Akcii bude predchádzať odborný seminár na tému Šelmy v poľovných revíroch okresu Veľký Krtíš. Seminár spolu s poradou lesných hospodárov sa uskutoční v piatok 6. septembra v banketnej sále hradu.

Tradičné podujatie je jedinečnou formou prezentácie poľovníckych združení a spolkov, propagujúcich myšlienku ochrany a lovu zveri a priblíženia spôsobu lesného hospodárstva.
 

Vyberte región